Smoothies bij chronische klachten

Gepubliceerd op 25 februari 2022 om 16:00

 

Ik hoef je vast niet te vertellen dat veel groente en fruit eten jouw gezondheid kan bevorderen.

 

Een smoothie is de perfecte manier om op een simpele en lekkere wijze veel gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. Wie de dag start met een smoothie, profiteert van een hele reeks aan gezondheidsvoordelen, niet alleen op korte termijn, maar vooral na langdurige inname. 

 

Ik merk zelf als ik de dag aftrap met een shake gevuld met: groente, fruit, zaden, supplementen en eiwitpoeder, dat Ik mijn ochtend met meer energie start.

 

Daarnaast heb ik gedurende de dag minder behoefte aan voeding die mijn lichaam niet dient. Het motiveerd mij ook om niet te snoepen of snaaien, ik ben immers de dag zo goed begonnen.

 

Als je last hebt van veel chronische klachten is het binnenkrijgen van voldoende vitamines, mineralen en vitale stoffen van essentieel belang!

 

Oxidatieve stress en spanning op je lichaam, snoept in een rap tempo jouw aanvullingen weg. Je hebt dus een grotere inname nodig van vitamine en mineralen dan iemand die geen lichamelijke of mentale klachten ervaart.

De voordelen op een rij

 

Op de korte termijn:

 • Je voelt je energieker
 • Je bent vrolijker
 • Je haar glanst
 • Je huid is egaal
 • Je stoelgang zal verbeteren 

 

Op de lange termijn:

 • Je kunt vet verliezen
 • Je helpt je lichaam om schadelijke gifstoffen af te voeren, dus minder last van spierverzuringen
 • Je voorkomt veroudering
 • Je voorkomt (ernstige) ziekten
 • Je ondersteund je darmflora door hoge inname van vezels
 • Zware metalen en pesticide neutraliseren 
 • Goed voor hart en bloedvaten

Waarom is dit zo belangrijk?

 

Veel Nederlanders krijgen te weinig groente en soms ook fruit binnen. De aanbevolen 200gr groente vanuit het voedingscentrum is niet voldoende.

 

Als jij kampt met klachten als Prikkelbare darm syndroom (PDS), intoleranties of chronische vermoeidheid is het zeer verstandig je groente inname met 50% te verhogen!

 

Helaas bevat onze voeding niet meer dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als 50 jaar geleden. Dit komt door roofbouw en bodemuitputting. 


Even een voorbeeldje: de gegevens van het voedingscentrum stammen voor
een groot gedeelte uit 1986. Stel je at toen twee appels per dag, dan kwam je aan de dagelijkse behoefte.

 

Nu bevatten appels tachtig procent minder vitamine C dan in 1986. Moet je nu tien appels per dag eten? NEE! Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

 

Veel varieren als het om groente en fruit gaat is goed, maar zeker voor fruit wordt een max. van 4 stuks aanbevolen. Groente is onbeperkt te eten, zolang je varieert binnen het kleurenpallet.

 

Het innemen van supplementen is in deze eeuw dus van wezelijk belang om al jouw optimale vitamine en minderaalwaardes te halen, zodat jij er zeker van bent dat jouw lichaam voldoende van alles binnen krijgt om alle lichamelijke processen op gang te houden en ziektes tegen te gaan.

 

Als je binnen jouw leefstijl deze piramide aanhoud met aanvulling van specifieke supplementen die jouw lichaam tekort heeft, kan je hier op lange termijn de gezondheidsvoordelen van terugzien.

 

Meting vitaminen & mineraal tekorten

 

Met frequentie therapie kan ik jouw vitamine en mineraal terkort uitmeten, je krijgt dan een overzicht van stoffen die afwijken van de optimale waardes.

Deze methode is zeer effectief en nauwkeurig, aangezien het werkt op celniveau in plaats van een bloedwaarde meting. 

 

Welke stoffen wel of niet in het bloed zit, zegt niet heel veel over je gezondheid en opname. Daarnaast wordt er bij de dokter maar op een paar stofjes getest.

 

Ik meet niet alleen de waardes, maar vul deze tekorten met een behandeling direct weer aan.

 

Langdurige systemische uitputting is af te lezen aan de mate van ATP-productie (energieproductie) in de cel. Deze is dus alleen te meten op cel-niveau door middel van frequentie therapie.

 

De Gezondheidscheck:

 • Op afstand mogelijk (ik maak dan gebruik van een meting van jouw opgestuurde haarstreng)
 • Pijnloze methode, zonder bloedprikken
 • Geen wachtlijst
 • Geen verwijzing nodig

Wat vond je van dit blog?

Rating: 5 sterren
4 stemmen

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.